Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration av Navid Modriris bok " Hej syster"


jag är Inte invandrare, jag är inburen

Jag är inte invandrare

Jag är inburen, ja självaste

turen i oturen

 

Jag är inte svensk

Inte ens angolansk

Alldeles för mörk

För att bli portugis

 

Jag är inte svart

Jag är inte vit

Jag befinner mig

Ständigt i  det gråa

 

Det går ej

att måla mig med

en annan färg

"Mellanförskapet"

Följer mig som en

Skugga vart jag än

Går.

Jag är inte invandrare

Jag är inburen, jag är

Turen, i oturen.




Fri vers (Fri form) av Sandra De Freitas VIP
Läst 85 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-09-26 21:47



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Jag kan inte förstå
att haka upp sig på huden så
du är en människa av kött och blod
självömkan ger inget mod
Stå upp för den du är
håll dig själv kär
2023-11-07

  La Magnólia VIP
Jag instämmer med King Crimson's Child.
Ditt värde ligger i att du är just Du, en unik pärla med unika förmågor & du har en fin förmåga att föra pennan dessutom. Låt ingen ta det ifrån dig <3
2023-09-28

    ej medlem längre
Framför allt är du dig själv! Och en självgående pärla dessutom. Och din "gråskala" är utsökt.
2023-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Sandra De Freitas
Sandra De Freitas VIP