Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Underskott

 

Detta fullkomliga överflöd av mat, dryck, TV, internet, heminredning och allt möjligt, medan själ och hjärta svälter i svårartade krampartade konvulsioner och barnen som är aggressiva på grund av den skrikande bristen på kärlek, respekt och empati. Deras så kallade föräldrar måste hela tiden ha någonting, ha någonting, ha någonting. Det måste tvunget hända någonting i det yttre, mer, mer, mer. Barnen är bråkiga i skolan och hotar en lärare så att hon säger upp sig. Sverige är ett alldeles utomordentligt bra land på alla. Barnen sniffar kontaktlim och dricker whiskey inne i skogen. Pappa har fem älskarinnor och mamma lider utav ätstörningar och väger 47 kilo. Men är julen här och då ska alla vara glada för vi är ju en lycklig familj. Barnen håller på att drunkna i julklappar. Föräldrarnas blickar är alldeles tomma i avsaknad av ömhet. Men pappa har skaffat 10 streamingtjänster till och visst är nya bilen fin. Mamma går på valium och vodka.
Övriga släkt och vänner sitter som uppgivna zombies och bara väntar på att få gå hem.
Lillasyster är fullständigt hyperaktiv. Storebror går på ecstasy och rohypnol. Mamma kräks upp all äcklig mat. Men visst var det en fin och lyckad jul och alla är glada och nöjda. Pappa har en årslön på 2 miljoner kronor men han är en av de mest förtvivlade människorna i landet.
Barnen eldar ned skolan och hamnar i härliga fosterhem. Pappa förlorar jobbet och alla sina pengar och blir slutligen hemlös. Mamma svälter ihjäl sig. I fosterhemmen får barnen äntligen smaka på vad riktig kärlek är för någonting och deras folkvett ökar för varje
dag som går. Pappa sover i en sovsäck ute
i Varbergaskogen och av någon konstig anledning så känner han sig lycklig, fri och levande. Dock så kommer en tjackpundare och tar hans sovsäck. 




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 66 gånger
Publicerad 2023-09-28 16:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP