Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: En grupp jägare i närheten av Nordfligget, Norrbotten, 30 september 2023. Foto: Ingvar Loco Nordin.


Jägare & poeter


Detta är ett land av jägare & poeter,
husvilla
sedan istidens tunga täcke av kyla
efterhand blottade landet
för solens heta lust

Jägarna beskriver bytesdjurens skönhet
i rekyldunkar och ammunition

Poeterna
letar i blod & sand
efter ord,
men vid lägereldarnas dansande lågor
är det jägarna som är poeter;
skalder i blod & livets villkor;
i påtaglighet och varm vikt
och överlevnadens biologiska brutalitet;
uttrycksmedlens ännu varma kroppar
liggande med döda ögon;
jägarkropparna efter jakten på sittunderlagen,
avslappnade,
fallna från skyarna, utandade,
tunga i mänsklighet;
minnen av mammutar ännu levande
i deras nervbanor;
jaktlaget forntida överlevnadsflockars traderare
runt bärarna av varmt, rykande kött
i förhistoriska genminnen

Poeterna
förblir esomoftast sentida missuppfattningars skoputsare;
sniksagesmän ute i ordplocket,
bakåtkammat




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-10-01 10:40



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Berörande skrivelse.Poetiskt skildrat
av mästerlig"Ord-snidare". Bravo!
;)
2023-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP