Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sveriges anslutning till Nato,

Sveriges anslutning till Nato, i programmet I detta riksdagsår, som inleds på söndag, klockan 14.00 lokal tid (och rumänsk tid), ska riksdagen validera Sveriges anslutning till Nato. Från och med maj 2022 får Turkiet detta skandinaviska land att vänta och förebrå det för den mildhet det visar mot "terrorister" och kurdiska rörelser. En kraftig explosion ägde rum på söndagsmorgonen i centrum av den turkiska huvudstaden, några timmar före öppnandet av ett nytt arbetsmöte i parlamentet. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan skulle tala i denna session, enligt turkiska medier. Regeringen framkallade en självmordsattack. Den privata tv-stationen NTV meddelade att skottlossning ägde rum efter explosionen.Två terrorister dök upp, ombord på ett lätt militärfordon, runt 9:30 (lokal tid) (och rumänsk tid) framför porten vid ingången till generaldirektoratet av säkerheten för vårt inrikesministerium och begick en bombattack", meddelade inrikesministeriet. "En av terroristerna detonerade sig själv och en annan neutraliserades. Två av våra poliser skadades" av lågorna som orsakades av explosionen, meddelade ministeriet den X. President Recep Tayyip Erdogan har en tvetydig ståndpunkt och betonar att parlamentet är suveränt och att bara det kan besluta att häva detta veto.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 104 gånger
Publicerad 2023-10-01 13:49



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
https://www.reuters.com/world/middle-east/explosion-heard-turkish-capital-media-report-2023-10-01/

2023-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP