Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tog en till

Var tvungen ta en kopp kaffe
vid hemkomsten
för lugna ner mig

hon stod på trappan
hade ringt i förväg bar in allt
hennes ursäkter hörde jag inte
helst av allt
önskade jag blunda
kvävde den svaga rösten
som mumlade
herregud det var värre än jag anat
makade undan
dator pappershögar lade upp
varorna

hon påklädd varma kläder mössa
letade upp skålen för bären
jag tittade ut genom fönstret han plockade
bland nedfallna äpplen
herregud vad bördor hon fått
hela trädgården var vildvuxen
blinkade flera gånger
herregud jordärtsskockornna
var en skog av pinnar
och äppelträden var inte
beskurna
hade tipsat om tjejerna
sade bara det syns handen
som höll i rodret saknas
behöver du något ring mig sade jag
hon grät då jag gick

fasansfullt hon behöver
hemtjänst städar lagar mat
hon behövde vila då jag gick
skam över be om hjälp?
får se vad kan göra
han bortskämd hon gör allt
det ska hon inte behöva lida för

kommer ihåg pappershandel
i vår hemstad
syskonen som på äldre dar
inte sände tillbaka tidningar
kunderna fick gå i en
korridor före de kom
till disken










Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 35 gånger
Publicerad 2023-10-01 15:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP