Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trygghetens pris

I skuggan av ett mörker de står,
människor som längtar efter trygghet och ro.
Med skrämsel och propaganda maktens elit, de når,
ett kontrollerande styre, som låter rädsla gro.

För människor söker frid och stabilitet,
i en värld där kaos och fara rår.
De lockas av löften om säkerhet,
och påhejar makten, utan att förstå.

Men individen har ett ansvar, det är sant,
för valet av företrädare och den makt de får.
Se bortom retorikens glans,
granska deras handlingar, både stora och små.

Med list övertygas massan,
att de är räddningen, maktelitens idé.
För människor vill skyddas från fara och elände,
men det är vår plikt att ifrågasätta och se.

Så var vaken och låt dig inte bedras,
av skrämsel och propaganda, som makteliten sprider.
våga välja för frihet och framtid,
och ansvara för de val vi gör, det är vårt uppdrag och plikt.

Trygghet och stabilitet är viktigt, ja visst,
men till priset av frihet och vår rätt?
Var och en har en roll i att säkerställa allas vår trygghet,
välj med omsorg, vaka över att fel inte blir rätt.




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 57 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-10-01 16:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP