Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eyvind Jonsson (romanen om Olof) SVTplay (film av Jan Troell)


"HÄR HAR DU DITT LIV"

Huvud på isig räls 
lyssnar på fjärran länders brus
och Orfeus sönderslitna skalles
fjärran drivande sång i tidens hav.

Pälsmössa avlagd
en stund för drömmar om södern,
varma nätter och druvor.
Rälsen sjunger under norrskenet.

Naket öra på stål och is.
Framtidens järnhäst i ånga och oljud
närmar sig obönhörligt,
skenande genom snölandskapet.

Här har du ditt liv
mellan nöden och drömmen!
Varmt hjärta på väg
frustande mot oplogad framtid.




Fri vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-10-02 12:45



Bookmark and Share


  rostspik VIP
En intressant, välavvägd dikt som speglar filmen på kongenialt vis.
2023-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP