Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Förändringens himlarand


Tankar som passerat

”Tonen har hårdnat” Sjunger en kör

”Jag är odödlig” sjunger en man

Filosofer menar på att människan är dödlig

”Poeten och bödeln går hand i hand”

Menade en författare på en gång

Bödelsyrket finns inte kvar i vårt land

Tack och lov avskaffades det

Dödsstraffet avskaffades 1921 i vårt land

Har jag läst om i historieskrivande

Det verkar som att de som numera skjuter

På gator och torg har glömt bort det

Och ändå hemskt utför avrättningar

Mitt framför ögonen på oss dödliga människor

Oron stiger i vårt land!

Rädd för atombomber och kärnvapen

Kan man vara utan att skämmas

Det är farliga saker det

Varför får de tillverkas för?

 

Taleptox Skrev

Den 20231002

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 60 gånger
Publicerad 2023-10-02 16:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP