Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Helt klart är kulturhusets cykelparkering och den kringliggande nejden en alldeles utmärkt jordmån för oväntade möten. Som i går, när jag stod i höstsolen framför polska livsmedelsbutiken i grannbyn och avnjöt en rabatterad Magnumglass.


Kulturtanten (2)


Plötsligt dyker HON upp, en pagedam i rödbrun kappa och runda plastglasögon:
Vad är det där för en butik? frågar hon pang på rödbetan.
En livsmedelsaffär med inriktning på polska livsmedel, svarar jag. Jag kan verkligen rekommendera deras småkakor och örtteer.
Intressant, tycker hon. Dem måste jag prova någon gång.
I min by finns däremot en polsk butik med inriktning på charkuterier, fortsätter jag.
Inget för mig, rynkar hon på näsan. Jag är vegetarian.
De har grönsaker också, lugnar jag henne. Åtminstone i konserverad form. Dessutom säljer de kvass.
Det låter inget vidare.
Nej, kanske inte, tänker jag.
För en tid sedan hade de en polsk vecka i kulturhuset, fortsätter hon. En sång- och dansensemble som hade fått pris i sitt hemland och var helt fantastisk ...
Där kan man tro att konversationen fortsatte i all oändlighet, men det gjorde den inte. Orden tog slut, liksom även glassen, men i stadsmissionens butik hade de en lille elektriker-låda med den åtråvärda magneten i, så den köpte jag.




Övriga genrer av Sorunda-Pelle VIP
Läst 52 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-10-03 10:33



Bookmark and Share


  Minkki VIP
härligt med spontana möten! En viss magnetism skönjer jag också mellan personerna
2023-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Sorunda-Pelle
Sorunda-Pelle VIP