Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nobelpris & kattasserier

När jag petar tänderna
med björkträstickor på kvällen
känner jag tydligt skallens grin
i den robusta bensarkofagens välvda motstånd,
vars enda ursäkt är köttet och skinnet som dragits över,
resulterande i det kulissartade uttrycket
hos den husockupantiska hemortsrätten
i det mänskligas - alltförmänskligas -
commedia dell'arteföreställning
i kosmos kattrakekosmik;
lagstöd, pensionsregler och begravningsavgift,
medan hjärnans oförklarade alien
- den så gott som slutanvända slutanvändaren -
hovrar i huvudskålens slutna valv

Kroppens kvarstad i rumtiden
har blodsmak i munnen, och hälsprickor,
medan huvudskålens alien minns sagofiguren Gräddvargen
och dennes fattigmansvana att sticka sig i fingret
och steka upp några droppar blod i gjutjärnspannan
inne i ett hus i 1800-talsträ, sparsamt snickarglädjeprytt,
som gått genom tidsutdräkternas falnande moden
och slutligen gömmer sig i minnen och fotografier;
fönstren svävande
långt inne i L:a Strömgatan 3:s gamla artigheter
och unga människors ålderdomar,
när kropparna lagt sig platt
inför inbitna överklassnusare som tar sig en Nobelpris
den 10:e december,
medan ärbara kattälskare utsätts för felisiska kattasserier




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 75 gånger
Publicerad 2023-10-03 11:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP