Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Förändringens himlarand


Bortom etablissemanget

En romantikers resa genom vardagen

I spåret av spänning och äventyrs litteratur

Hon tycker sig se en man som kan uttrycka

Det som inte går att prata om i vardagen

Litteraturen hon läser har kommit att

Handla om äventyr och spänning

Åh! En uppsjö av action deckare för tusan!?

Vardagen har blivit alldeles för tråkig

Anser hon förstrött och lakoniskt

Hon behöver något som tar sig an

De förbjudna orden som framhäver

Tillvarons romantiska gemenskap

Ur ett ömhets perspektiv

Som kan chockera och ruska om henne

En litteratur hon kan känna igen sig i

Som om hennes version av verkligheten

Är den enda sanna bilden av vad som

Är uttalbart och omtalbart

En man som prisgives som årets

Litterära talang är vad hon längtar efter

Hon angriper en annan man för att

Ha orsakat detta tillstånd av tristess som

Hon menar på har förstört vårt land

Sedan decennier av miss skötsel

Vardagen har för henne tappat

sin forna glans och trygghet

Som hon kände till i sin ungdom

Förändringens vindar har blåst upp till dans!

Spänningen i vardagen hittar hon i ytliga

Äventyrs och action deckare

Såna som beskriver ett liv hon

Längtar och trånar efter

Numera har hon annars mest klagomål

Att framföra på som hon anser

Odugliga män som lever i utanförskap

Bortom etablissemanget

 

Taleptox Skrev

Den 20231005

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 36 gånger
Publicerad 2023-10-05 15:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP