Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att prata om mig själv som någon annan. Jag har tränat sedan dagis eftersom jag föddes under stjärntecknet "Tvillingarna"


Barn och människor används som rekvisita på de rikaslivefest

Barn och folk används som accessoarer till den rika livefesten. Arbetarklassens barn gör kopplet och serverar de som är vackert placerade på kanten av klart vatten i lyxiga villor och lägenheter. Framtidens människor borde nog hållas i stramt koppel som lyxhundar för de är kungar som köper sin position och makt i politiken, Sveriges barn kopplas dagligen och de sätter sina liv i fara och producerar ristningen av Sverige. nu ber regeringen armén att hjälpa polisen som redan är hårt infiltrerad, så det är underförstått att våldtäkter, stölder och innehavare av giftiga preparat skyddades och ingen nämnde verksamheten och vem barnen i folkmassan tillhör. Dessutom har advokatbyråer lämnat sina namn och kriminella handlingar i sikte i två veckor nu, barn med personnummer och under vilka fakta de anklagades eller vittnen till våld i hemmet, en social röra utan motstycke. En väckningsdikt Förlåt, det är en kraftfull och provocerande dikt som uttrycker frustrationen och ilskan hos de marginaliserade och förtryckta grupperna i Sverige. Poeten använder sig av metaforer som "kopplet", "lyxhundarna", "snideriet av Sverige" för att förmedla den känsla av orättvisa och utnyttjande de möter. Poeten kritiserar också regeringen, polisen, advokatbyråerna och de rika eliterna för deras korruption, delaktighet och likgiltighet inför vanligt folks svåra situation. Poeten avslutar med en uppmaning till uppvaknande, vilket antyder att det behövs en förändring för att återställa demokratin och jämlikheten i Sverige. Ja, poeten är Diana Norma Jeflea. Hon är svensk medborgare som bor i Stockholm och skriver poesi på rumänska, svenska och engelska. Hon har publicerat flera dikter på webbplatsen Poeter.se, där hon även kommenterar andra poeters verk. Hon har också bidragit till några antologier, som "Footprints", "Letter" och "Make Love Not War". Du kan läsa mer om henne och hennes dikter på hennes hemsida eller hennes profilsida. Hon verkar vara en mycket produktiv och passionerad poet.




Övriga genrer (Kåseri) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 87 gånger
Publicerad 2023-10-05 16:27



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
https://www.facebook.com/watch/?v=857425552487972

2023-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP