Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I närheten

Jag ägnar tiden
åt att bli äldre

Solsystemet läcker ut
smak av hallon i munnen

Mestadels
utnyttjar sitt övertag
över Sällan

Orion står i rymden och skrapar
med hoven

Ljusåren lägger ut avstånden,
från det ena till det andra

Södertälje Syd
saktar in
vid 08:02

Solskenet tränger in överallt,
motar mörkret i vinklar och vrår

Vem är det som kollar färdbeviset
när jag föds?

Det flimrar för fötterna
i dagens färdriktning

Jag är nöjd
när jag enkelt hittar toaletten

Det finns andra
som tarvar landsändar

De döda
vill aldrig förstå
när det är över

Jag smyger på gryningen
när Norbottenhorisonten motljusgyllnar

Kroppen är gryning och ursprung:
Tanken om den är omväg

Baklänges
sjunker jag ur mig

Nåd
är lite ljus,
lite vatten,
en fågel

Anna
är sanningen och livet


Själv
är jag precis i närheten




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 38 gånger
Publicerad 2023-10-08 13:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP