Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... och nyhet efter nyhet efter nyhet visar dess rätta ansikte ...


Mänskligheten

Jag står på medmänsklighetens ö
ensam bland tusentals allt mer ensamma
och ser vansinnets havsnivå höjas

Stranden eroderas av mänsklighetens avskum
som fyller vansinnets hav med krig, våld, mord
slaveri, hat....
hämningslöst hat...

Jag står på medmänsklighetens ö
ensam bland allt färre ensamma
vilka slukas av vansinnets hav

där mänsklighetens avskums träck kväver
kvinnor, barn, äldre, män, ungdomar...
framförallt ungdomars drömmar
med vapen, bomber, politik, religion och meningslöst våld...

Jag hänger korsfäst på medmänsklighetens ö
en spillra av hopplöst land med utrotad mänsklighet
ensam blickar jag ner mot vansinnets hav
som förorenat av hat, egoism och mera hat
fräter bort det sista kornet av medmänsklighetens ö

Jag hänger korsfäst omgiven av mänsklighetens vansinniga mörker
hänger i ett kors ruttnande av skratten från mänsklighetens avskum
hänger skrikandes till alla våra gudar och skapare

"Varför i helvete har Ni övergivit oss, Era lögnare,
Era idioter, Era... hopplösa drömmar?"




Fri vers (Fri form) av Peter Vahlersvik
Läst 47 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-10-10 15:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Vahlersvik
Peter Vahlersvik