Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det bästa med att inte veta vad det skall bli när en text blir skriven, det är förstås att hallon och piskad grädde ingenting alls betyder smakmässigt, för en gris som är bästa kompis med en Shetlandsponny. Ny stil nu igen.


Hur kommer det sig att du blev... (5 5 4)






...hemlig dirigent och bärare av mask?
Var det för att bara
ansiktet blev skadat i branden,
men inte de där händerna?
Eller vad det för att

du tröttnade på att kvinnor alltid
bär mask och att din
manliga kollega får 'bättre betalt',
som du bär en mans
kläder och låtsas vara man?

Själv tror jag det beror
på att din bror, som
du förväxlats med stora delar
av livet, dog i en
olycka under er gemensamma semester

i trakten av Barcelona. Som
för bara några år sedan
fick stå värd för ett
evenemang och där det var
en sådan stor fest efteråt.





(Det lär finnas människor som bär uniform
(O. B. S. Se gärna 60 år gamla skivomslag.)
eller täcker ansiktet med en mask för att inte
bli sedda som sin profession av konsertpianist,
på mera fritiden sedan. Då en sådan person
sedan såväl klär sig mera privat som även
avmaskerar sig och den vita eller röda rosen,
på kinden, får sin väl förtjänta vila i asken.)




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 107 gånger
Publicerad 2023-10-13 10:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP