Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Förändringens himlarand


Orden räcker inte till

Mina ord räcker inte till

Att uttrycka den ledsamhet jag känner

Men jag samtycker inte till det som sker!

Det är hemska scener som utspelar sig

I mellanösterns kulturella vagga

Maktlös från en distans betraktar vi

Scener som utspelar sig i media

Genom filmsnuttar nås vi av

Bilder på Bomber och granater som fälls

Hus och byggnader som raseras

Och civila människor som lever i skräck

Människor dör av skjutgalningars kamp

Att vara rädd för atombomber och kärnvapen

I dessa tider kan man vara utan att skämmas

Hoppas nu bara ingen dåre får för sig

Att trycka på knappen som de gjorde 1945

Måtte kriget få ett slut på fredlig diplomatisk väg

Och freden infinna sig

 

Taleptox Skrev

Den 20231013

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 50 gånger
Publicerad 2023-10-14 07:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP