Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bonnie och jag

Där är du,
bland frukoststök,
så nära är du,
i vårt kök
Var är du?
just nu?
Din blick är någon annanstans,
kanske en tanke -
om att jag inte fanns?

Två vuxna tillsammans är,
så isär,
hur hamnade vi här?
De små som kom?
Skyll inte på dom!

Fyra väggar och en dröm om lycka,
rum för rum jag omsorgsfullt har smycka
fyra väggar , bara ett skal,
vi har byggt vår illusion på noga materialval

Vad hände?
När allt vände?

Tillsammans nådde vi våra mål,
en supermamma gjord av stål
Du gjorde karriär,
rev motståndets barriär

Som Bonnie och Clyde i medelklassens salong,
Jag saknar det som var en gång

Jag ser dig med tom blick,
jag allt i livet fick,
vad finns kvar?
En dröm om det som var

Jag vänder om och skriker: ta hand om disk!
Städa kylen! den luktar fisk!
Du stirrar i din iPhone sju,
dumma du!

Likt Bonnie och Claude
hade vi vår färd,
genom en guldkantad värld

Även vår väg förgrenas i två,
det är dags att gå,
jag gömmer en tår, genom att blicka ut
Där utanför förvandlas vitt till grått
Det är tö,
vinter ska dö

Jag rycker till!
Vänder hastigt blick från döende vitt
Du skriker:
ta hand om ditt!
Det här är inte mitt!
Du gapar argt över frukoststök,
i vårt minimalistiska kök,
det hörs en jävla smäll,
nu är det slut på ditt jävla gnäll!

Jag faller för en kvinnas lott,
allt är över
kvar finns bara den tid som gått

Bonnie – inte likt mig på något vis,
min kärlek frös till is

Vintern smälter bort
Liv och saga allt för kort




Övriga genrer av Segelvind
Läst 67 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-10-14 16:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Segelvind
Segelvind