Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Förändringens himlarand


En hemlighet

Tre människor på ett jobb

Satt i samma rum vid ett bord

Två av dem kvinnor reste sig

och ställde sig bakom en man

som satt på en stol

”Hur känns det nu när vi står

Här och pratar ovanför ditt huvud?”

Sa en romantiskt lagd kvinna

”Det går bra. Ni kvinnor

har ingen skuld. Utom kvinnan

som hette Skuld” svarade en man

som var i 40 års åldern

Som satt kvar på en stol

”Amen hon frågade hur det känns?

Har du inga känslor?” Sa den andra kvinnan

Som också ställt sig bakom mannen

”Känslor är idéer i det abstrakta.

Jag tror inte på övermänniskan

Jag är bara en vanlig dödlig människa” sa mannen

”Men om du inte känner något,

Då kan du inte ha några känslor!?”

sa den romantiska kvinnan

”Hon har rätt. Några känslor

Kan du inte ha” sa den andra kvinnan

”Det är mycket frågetecken som är svårt.

Du själv då. Vad känner du som står

Där och pratar på” sa mannen

Till den romantiska kvinnan som var

10 år äldre än mannen

”Mina känslor behåller jag för mig själv”

Sa den romantiskt lagda kvinnan

”Varför säger du då så till mig?

Har detta med makt att göra??”

”Det kanske det har. Jag är den dominanta

Typen som vill bestämma över andras

Känslor och öde. Du känner dig anklagad

Nu förstår jag. Med all rätt. Ni män

Får skylla er själva” sa den romantiska kvinnan

”Hon har rätt. Det är säkert mitt fel”

Sa den andra kvinnan som var 10 år yngre

Än den manlige kollegan

”Bra att du inga känslor har. Känsliga män

Är det värsta jag vet” sa den romantiska kvinnan

”Känslor och känslor!? Hur jag känner mig

tar jag med mig i graven!? För imorgon

kan jag vara borta härifrån” sa mannen

”Va synd. Så ledsamt” sa den andra kvinnan

”Va hemlig han är. Tycker du inte?”

Sa den romantiska kvinnan till

Den andra kvinnan

Hon nickade instämmande och

lämnade rummet med tårar i ögonen

Hon vände sig om i dörren till rummet och sa

”Du får gärna komma tillbaka hit imorgon.

Annars blir jag ledsen om du inte gör det”

Sa den andra kvinnan

”Vem pratar du med?”

Frågade den romantiska kvinnan

”Det får du inte veta” sa den andra kvinnan

Och gick till sitt kontor på jobbet

 

Taleptox Skrev

Den 20231015

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 65 gånger
Publicerad 2023-10-15 09:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP