Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett försök att skriva prosalyrik på franska, en berättelse med lite dialog; följd av en version på svenska.


L´amour; ne c' est pas? (Med en version på svenska)

L´amour, O´la la, c´est ce que c´est, ne c' est pas?
A ce moment, mon raison circule dans
le carre de cercle, mais, pardon mon dame,
voullez-vous explice s´il vous-plait,
ici et maintenant, oui, pourqoui je aujourd´hui,
figure dans une dance conceptuel avec une
famme comme toi, si doux, et un peu sublime?

Monsieur, vous etes un peu particulier,
une passe-partout sans image, que tu cherches
dans les pensees de ton esprit. Mais, je avoue,
je suis aussi un peu confus...regarde, je tourne
avec toi en rond...tu vois?
Notre dance, c´est un passe-partout nouvelle!
De cette facon! Mais...l´image?
Monsieur, desarmez votre rigidite, s´il vous
plait...le motif...c´est nous.
Nous?
Oui, l´amour...comprendre?
L´amour..O´la la!

Kärleken; är det inte?

Kärleken, O´la la, den är som den är, är den inte?
När nu mitt förnuft, dags dato som i går, cirkuleras
uti cirkelns kvadratur, så, min dam, förlåt, men vill
ni ge mig raka svar, här och nu, ja, varför jag i dag
figuera i en dans konceptuell, med en kvinna
som ni, så mjuk, och en aning, sublim?

Min herre synes mig partikulär, en passepartout
som inget klär, söker vyer svunna ur ert sinne,
medges dock, konfys, är även jag, i det har våra tvenne
sinnen tvinnats; ni ser...jag virvlar ju i ring med er.
Så är vi nu en passepartout, en dans, ny till form
och sätt!
På så sätt! Men...bilden?
Min herre...jag ber...desarmera er rigiditet...
motivet...det är vi.
Vi?
Ja, kärleken...ni förstår?
Kärleken, O´la la!





Fri vers (Prosapoesi) av Olof Lagerhorn VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-10-16 12:06



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Lekfull och lingvistiskt dansant .
2023-10-16

  Sparvögat VIP
En kärleksdans ~
i vacker tonart…
2023-10-16

  Marita Ohlquist VIP
En intressant dialog i dansens virvlar, som scener i en film.
2023-10-16

    Sefarge VIP
Oh Lá lá Betänkansfull
Skrivelse som skänker
tankar. Kärleken går
alltid mot sin egen
Vår. Men skänker
ändå tröst till de
Övergivna i sin
Höst att de
Ändå fått
va med
o känt
Kärlek
-ens
hetta?
;)



2023-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Olof Lagerhorn
Olof Lagerhorn VIP