Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


VEM ÄGER JORDEN ?

Det är inte bara Amerikas urbefolkning
och Palestinska folket
som icke tillerkännages erkännande
för sin existens i grundlagen
där nu senast Australiens urbefolkning
Aboriginerna förnekats
genom en historisk folkomröstning.

Som Rousseau skrev : När den förste att
inhägna en jordbit och säga sig äga den,
försvann all solidaritet.

Enligt Amerikas urinvånare indianerna
äger ingen jorden utan den äger oss.


*




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 101 gånger
Publicerad 2023-10-16 18:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP