Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets gång likt årstiderna

Medan löven faller från träden

Och frosten har lagt sig på taken

Går mina tankar till alla dem

Som inte längre finns kvar i livet 

 

Ty hösten är en tid för eftertanke 

Ett avslut på det som gror

Men även en tid till vila och återhämtning 

 

För i alla minnen jag bär med mig

Av dem jag saknar här i livet

Vet jag att de finns kvar inom mig

Lika tydligt som att naturen 

Går från årstid till årstid

 

Och jag kan inte annat än att hålla med

Stig Dagerman i hans dikt "Höst"

"Att dö är att resa en smula"

 

Ty varje avslut 

Är en början på något nytt

 

Så jag ser på löven som faller

Och frosten på hustaket mittemot 

Medan mina tankar finns

Hos alla dem jag nu bevarar 

Likt diamanter i mitt hjärta 

 

En kylig höstdag full av liv

Men ändå så nära döden 

 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 74 gånger
Publicerad 2023-10-20 08:54



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Långt borta, men ändå nära, tänker jag när jag läser din text.
Ja, vi bär minnena som diamanter i våra hjärta.

2023-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP