Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÄLDREVÅRD

Att åldras är naturens poesi,
att vårda diktens form med stil och vett.
I ungdomen så slarvas det så lätt
och poesin blir onaturligt fri.

Den gamla diktens drag av nostalgi
och minnenas konservativa sätt
att backa tiden, bromsa till reträtt
är en naturlig form av terapi.

All äldrevård har sin melankoli
men håller starkt på form och etikett.
Att åldras är ett ordnat skriveri,

där dikten sjunger om vad livet gett
med glädjens och med sorgens melodi.
Att åldras är en dikts natur och rätt.




 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 66 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-10-20 13:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP