Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Vägtistlar


Uthållighetsgåvan

Med ledsamhet mottas han

Av de få i pöbeln som finns kvar

De som ansåg att han skulle dö

Utbytt i sista stund mot en fånge

De skanderade om hans död

Långt innan han blev dömd

En Hård dom förföljde hans själ

Ingen nåd gavs för att blidka

Människor satt i Masspsykos

Han har dött hundra gånger om

Men han kommer alltid tillbaka

Lika gladlynt som förut

Gör han entré i salen

Inget kan sudda ut minnet av

Hans erbjudande till världen

Att den som är uthållig och

Jobbar i sitt anletes svett blir

Belönad av Herrens eviga härlighet

Glädjens budskap har nått oss

Och vi lever numera i fröjd och lust

En dag skall komma och du och jag

Skall se varandra i ögonen

 

Taleptox Skrev

Den 20231026

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 35 gånger
Publicerad 2023-10-27 08:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP