Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Vägtistlar


Vägtistlar utmed landsvägen

Cirsium vulgarve växer frodigt

I Vägkantens myller av grönt

En människa promenerar utmed

Vägen, Åh så erbarmligt skönt

Till varje sommar de kommer åter

Och pryder landskapet med mörkrosa

Blommor och gröna stjälkar

De våra drömmar så fint upplåsa

De drar till sig allehanda insekter

Till drömmen om fröjd och lust

Utmed vägar de ohämmat sprids

Från betesmark utmed kust till kust

Växer i hela landet till polcirkeln I norr

Landsvägens korgblommiga växt

Skyddar andra växter från boskap

Vägtistlar kan du läsa om i denna text

 

Taleptox Skrev

Den 20231027

<+>




Bunden vers (Rim) av Taleptox VIP
Läst 48 gånger
Publicerad 2023-10-27 09:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP