Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hälsa Diogenes

Jag är där
Vid ditt läger i Sirmium
Det är snart dags
För ditt sista andetag
Striderna fortsätter mot
Markomanner och quader
Jag viskar i ditt öra
Du mäktigaste man i världen
En stoiker
Hur tänker du nu
Berätta för en kvinna från framtiden
Du förskräckt
En kvinna, själlös och utan intellekt
Som talar så
Det strider mot allt förnuft
Jag ler och viskar i ditt öra
Åh Marcus Aurelius
Du gamle kämpe
Du tror att du glöms
Men ej
Vi manas ännu
Till att lära
Och förstå
Vår del i kosmos
Ett mysterium
Det fortfarande är




Fri vers av Ebbis
Läst 58 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-10-28 00:00



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
Filosofi en tillflykt
2023-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Ebbis
Ebbis