Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Vägtistlar


Promenaden

En pensionär går förbi med sin hund

Nästan varje dag lika raskt

Har sett honom i några år nu

Varje dag är en ny dag för honom

I sitt gamla spår utmed vägen

Han har blivit äldre och åldrats

Han ser ensamen ut med sina minnen

Sentimentalt lever han för

Sitt sällskap med sin hund

En gång hälsade han igenkännande

Sedan dess går han bara förbi

Utan att lyfta blicken från gatan

Hans liv på morgonen kretsar

Kring promenaden med sin hund

Jag önskade att jag sagt till honom

Oroa dig inte – du är inte ensamen

Vi finns kvar här allihopa

 

Taleptox Skrev

Den 20231029

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 68 gånger
Publicerad 2023-10-29 08:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP