Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... och med allt som händer under vår unkna mänsklighet undrar jag inte om vi alla är ...


Homo idiotucus stupidus

... och så står sanningen framför oss
vad som händer när ren idioti släpps loss
krigens brutalitet och smutsiga ondska
styrt av tyranner som inte kan benämnas människa
chockar och upprör oss alla
i hur djupt ondskans idioti kan falla

... men idiotin färdas i många lager
och idiotins väg kantas av aningslösa idioter
där inget land är förskonat
från splittringens hat
som monterar ner demokrati,
yttrandefrihet, jämlikhet och Din rätt att vara fri

... för under sanningens bleka skugga
förblindas vi från att se det farliga
i valen som vi gör
om vilken rutten kollaboratör
till ledare för länder och riken
vi utser till att leda den döende mänskligheten




Fri vers (Fri form) av Peter Vahlersvik
Läst 40 gånger
Publicerad 2023-10-29 13:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Vahlersvik
Peter Vahlersvik