Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


eget foto


härliga hösten



blåser i sin näverlur
sakta byter naturen kläder
till gula och röda toner
tills dagen kommer
och löven släpper taget
bäddar med mjuka händer
en gyllene ryamatta
det prasslar och rasslar i snåren
och skogsmusen bygger sitt bo
nära roten till trädet

länge har naturen längtat
efter årstidernas stormar ska rensa
bort det gråa
och vandra mot nya tider
där grönskan ska regera
över vårt sargade klot
efter vintervilan




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 28 gånger
Publicerad 2023-10-31 09:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP