Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


I spelet Scchack, deltar envar spelare för att vinna. Det kan bli vinst, förlust eller remi. Patt är när så få spelpjäser är kvar att det alltid går att flytta kungen så den inte ställs i matt. Remi är oavgjort, det vill säga att, äh slå upp det...


Schack - hur kul är det?





När Margaretha möter en spelare, brukar hon vilja få svart.
Chansen är dock ett lotteri, eftersom den ena spelaren håller fram båda händerna, så motspelaren får välja genom att peka på vänster eller höger hand.
Den hand vilken pekats på, valts, kan innehålla en vit eller svart bonde.
Vit pjäs börjar alltid matchen.
Margaretha är där för att förlora matchen.
Det vet dock int motspelaren.
Båda spelar för att vinna och motspelaren blir glad om Margaretha förlorar matchen.
Det glädjer Margaretha att kunna bjuda på, att vara en förlorare i Schack.
För om hon vinner, vilket hon gör i fyra fall av fem, har hon ju mött en sämre spelare än hon själv.
Och hur kul är väl det?




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-11-01 18:58



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Margaretha, liksom jag själv då, ler, skrattar, dansar och sjunger, varje dag om så bara är möjligt.
2023-11-01

  Bengt H VIP
Det bubblar av skratt i den här texten.
2023-11-01
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP