Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Melodi: Ute blåser sommarvind https://youtu.be/dV94KCQVudI?si=T3bOwgJ4EUe2Bfce


Ute blåser vintervind

Ute blåser vintervind
griper tag i rödan kind
vit står sommarns forna gröna äng
täcket ligger över deras säng
där ska de sova
tills en ny vår sig lova

Snökristaller båda gott
för små växters ödeslott
vatten kommer till den lilla rot
som så gärna står och tar emot
först så ska den vila
ingen idé att ila

Så är ock för mänskans liv
mörkret blott ett tidsfördriv
tills det finner våran hjärterot
först då finner våran smärta bot
sen så ser vi ljuset
inget är längre fruset




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Bengt H VIP
Läst 78 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-11-01 19:37



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Mycket vackert och intressanta speglingar i metaforernas rikedom!
2023-12-06

  Blomma-Stjärna VIP
en vacker hyllning till vintervind - tröstande parallell till tvillingsystern sommarvind
2023-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Bengt H
Bengt H VIP