Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det solsken vari trollen spricker


Tiden är inte förmildrande

Läker den sår
beror det på insjuknad inlevelse

Jag går med polska judar
på perrongen i Auschwitz-Birkenau

Går med palestinier på det israeliska skjutfältet Gaza City

Med ukrainare i sprängda teatrar och sjukhus

Med ryska ungdomar nermalda i Putins skyttegravar i Ukraina

Minns mig själv med min döda katt Izzi
och flickvännen Sirkka som lämnade mig

Ser en död fågel i vägkanten,
en fluga som irrar runt i novembers sovrum,
utan framtid

Mitt sysslande med obetydligheter
är det solsken vari trollen spricker





Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 39 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-11-07 14:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP