Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Vägtistlar


På flykt undan ett avslöjande

Han var på flykt undan ett avslöjande

Han har hämtat sina referenser

Från böcker han läst i det förflutna

Hans anseende bygger på att

Allmänheten tycker att det inte är okej

Att avslöja andra människors sanning

Han letar syndabockar i var mans sanning

En kvinna vaktar på hans oskuld

För att kontrollera att han

Inga namn nämner på andra kollegor

Under förevändning av anonymitet

Verkar han utan några skrupler

Och projicerar sina egna fördomar

På de han möter i vardagen

Hans metod är demoraliserande

För andra människors dygder

Han är fortfarande på flykt

Undan att bli avslöjad

Ty med det anser han

Att han har ingenting kvar

Att leva för i denna som han anser

Stinkande orättvisa värld

 

Taleptox Skrev

Den 20231108

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 29 gånger
Publicerad 2023-11-08 07:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP