Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur I diktens fotspår


I diktens fotspår

Förvandlar hon oss till

Ett stort bekymmer

Som hon misstänker för att

Ställa till det i diktens värld

Med pennans hjälp

Projicerar hon egenskaper

Ur bedräglighetens källa

Med påhittade mytologiska

Egenskaper ur symbolers kraft

Förvanskar hon en mans väsen

Och drar honom inför en dom

Förtidigt i historien längtar hon

Efter att synas för sin makt

Att äntra diktens värld

Ett av hennes märkliga behov

Och likt en antik gudinna

Är hon lika betydande

Som Sköna Helena själv

Genom medverkan

I projicering av egenskaper

Hon inte hittat på själv

Förliser hennes drömmar

I egenskapernas subtila hav

Utanför ön Sankta Helena

I djupet av hennes behov

Genom en uppenbarelse

I diktens fotspår

 

Taleptox Skrev

Den 20231111

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 36 gånger
Publicerad 2023-11-11 16:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP