Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför?

 

 

världen står i brand

man undrar ibland

varför ska man strida

låta människor lida

 

så mycken nöd

så mycken död

chockade och sårade

ansikten så fårade

 

barn som lemlästas

älska din nästa

så det står skrivet

men det är ej givet

 

ingen skonas i krig

det följer våldets stig

tyranners ord

leder till mord

 

hur ska allt sluta

bomba och skjuta

hus i ruiner

förtvivlade miner

 

ingen vill ge upp

kanske nån gör en kupp

vad som än sker

det måste bli fred

 

mänsklighetens  väl och ve

nånting måste ske

förnuftet måste råda

man måste sig fråga

 

är krigsherrar beredda

trots de är illa sedda

ta varandra i hand

fast de ej är från samma land

 

framtiden är ej huggen i sten

den förändras återigen

medan människor lider

den kommer sent om  sider

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 58 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-11-14 09:52



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fin rimmad dikt om krigets vansinne.
2023-11-14

    Music mind VIP
Krig och våld känns ganska onödigt, men människan har fått för sig att den ene eller den andre har rätt. Världsherravälde är en vanföreställning.
2023-11-14

  Sparvögat VIP
Ja vi vill ha fred på jorden ~ som du
så fint tecknar i orden…
Hoppet vilar ~ om fredens hand…

2023-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP