Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspiration konstnären Erik Torstensson vid vävstolen


vävnad

den själen grå du mjölkat
ur nuet då
finlemmat fipplat
in i trådbitar av ylle lin
varsamt vävstolsdunkat in
bland mattans blåsvartrandig karm
ah
inåtriktat brus
så karm och tråd och själ
håller ihop ett intensivt kort tag
ett liv
du ståsitter
låter dina händer dansa fly
nynnar
flyg
matta flyg
ovan makrillmoln
bland väderballonger
högt över
minneslundens klippta gräs
med din djupa röst




Fri vers (Fri form) av christian hüls VIP
Läst 52 gånger
Publicerad 2023-11-15 14:09



Bookmark and Share


  Respons VIP
En dikt som skapar en flygande matta. Får mig att tänka på Ture Sventon. Bra skrivet!
2023-11-16
  > Nästa text
< Föregående

christian hüls
christian hüls VIP