Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TIERKREIS


Morgonligga
i sovrumssovsäcken
på gården utanför Niemisel
och vänta på nåt stort
när vintern faller som från skyarna
innan det otätade Per Albinhuset från 1930-talet
värmts upp
genom samfällda ansträngningar
med vedklabbar ute i pannrummet
mitt över gårdstunet,
är förmätet

Det stora står ju och väger
som det är
Det lilla är inte heller särskilt litet...

Hela Universum står skiktat i olika tonarter
i massor av avgångar
och alltför många ankomster för att hålla reda på

För varje hjärtslag i varje kardiovask
står Världsalltet och rodnar
i miljarder och åter miljarder galaxer

Varje tillfälle står tillspetsat
på varje ögonblicks migsvetsade ytspänning,
och alla förlupna idéer skulle samlas
i ett enda försvinnande,
om kostnaderna ginge ner
tillräckligt
för att vi skulle ha råd att koppla på jordvärmen

Men varje existens är ett gyro
som allt beror av,
från tanke till handling
och längs allt däremellan

Himlen står och välver;
kroppen – sammanfogad och mekaniskt elegant -
spatserar iväg, i akt & mening,
i takt med det dagliga & stundliga:

I alltings efterföljd följer dess påföljd

Refluxer förjävligar helhetsupplevelsen,
men en gång om året startar Dr. Stina Schell om
salig förskrivning

Kring oss står stjärntecknen städse tillbuds
i Stockhausens TIERKREIS
och det levande undergräver sig självt

Mitt jag är ett titthål

Universums alter ego står på knä och glor

Om jag stannar uppe i sovrummet
en timme till
kommer Anna att ha gått ut
i vansinneskylan
och bultat upp vedpannan
till sitt vrålande maximum:
https://soundcloud.com/user-782001904-315487351/sonnenklang




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 33 gånger
Publicerad 2023-11-18 09:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP