Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur I Diktens fotspår


Bortglömda källor

I kölvattnet av den ökande anonymiteten

Blir de döpta med namn först avslöjade

Igenkända för namn, vad vi gör och utseende

I en modernistisk omvälvande dans

Var vi kommer ifrån och vilka vi var

Är det nästan Ingen som känner till längre??

Glömskan härjar i sinnena

Ursprunget förnimms i skenet

Men saknar numera betydelse

För de handlingar som sås

Våra källor har upplösts i

Verklighetens värdeupplösning

Kvar blir ett yttre sken utan djup

Ett betraktande av andra människor

Som ytliga och förljugna härskar

Bland maktens utövare hämtat ifrån

Kunskapens skönlitterära ämne

Sökandet efter ansvariga och skyldiga

Till det som inte accepteras

Av en aktivists idoga strävan

Att rädda världen från en undergång

Välmening som värderas med misstanke

Och förutsättningslöst ifrågasättande

Av de gamla förutsättningarna

När Gammal man har blivit fylld

Av konservatism och irrationellt hat

En man värre än sin egen skugga

Härjar bland skuggorna

I bortglömda källor

 

Taleptox Skrev

Den 20231121

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 51 gånger
Publicerad 2023-11-21 07:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP