Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I livets stora skog

 

 

Är som ett träd
i livets stora skog

bladen sitter tätt på grenarna
förutom på en som har vissnat

 

i sorgen och saknaden
såg jag bara träd med friska grenar

 

med nytt perspektiv på tillvaron
såg jag hela skogen

 

några träd hade förlorat rotfästet
och fallit omkull

andra stod kvar
med djupa sprickor i stammarna

 

är som ett träd
i livets stora skog

bladen sitter tätt på grenarna
förutom på en som har vissnat






Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-11-24 10:08



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Väl beskriven känsla av sorg men också att hoppet och växandet finns.
2023-11-29

  Respons VIP
Fin metafor.
2023-11-27

  lila fjäderblomman VIP
Vackert! <3
2023-11-26

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet om människor som träd. Med sorg över en som inte finns mer, "som vissnat".
2023-11-25

  Sparvögat VIP
Som träd vi vilar ~ stundom vissnar löven i väntan på ljusets grönska…
Så fint!
2023-11-24

  Anya VIP
Fin allegori om oss människor som träd. Tycker särskilt om:
"i sorgen och saknaden
såg jag bara träd med friska grenar"
Precis så kan det vara när man mår dåligt.
2023-11-24

  Öknens Ros VIP
Bakom det vackra och fina finns också det mörka och sorgsna.
2023-11-24

  Olof Lagerhorn VIP
En vacker text som visar oss på
livets gång; dess glädje och sorg.
2023-11-24

  Maria Sundelin VIP
Alla har vi våra sorger och händelser i bagaget
Kramar
2023-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP