Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Artikel 263


I Inskränkthetens bundsförvant

Jag försöker vara nyanserad i omdömen

Men han gör det inte lätt

Han vill att vi ska skämmas för något

Andra har gjort i det förflutna

Vi som inte hittat på detta scenario

Som inte ens var födda då när det begav sig

Känner oss hotade och anklagade

Vi har nog med det andra själva

Åstadkommit genom åren

Jag tänker på de som förr om åren

Byggde detta land åt annan generation

Han är inskränkthetens bundsförvant

Nu vill han starta om på nytt

Med hårdare tag och bestraffandets budskap

Falska påhittade överdrivna beskyllningar

I orsakstänkandets tecken

Ungefär som i Östeuropa på 1960 talet

Men 60 år försent i tiden

Kompromisslösheten suddar ut tiden

De som varit med och byggt

Landet glömmer han bort i all hast

Rädslan sprider sig för dessa inskränkta budskap

Svansen som följer honom tycker likadant som han

Rädd för atombomber och kärnvapen

Kan man vara utan att skämmas

Det är farliga saker det vill jag nyanserat påstå

I inskränkthetens bundsförvant

 

Taleptox Skrev

Den 20231125

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 57 gånger
Publicerad 2023-11-25 12:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP