Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I utlovande av något, denna gång en kaka, blir mången handlingar gemytligt.


Kaka

kaka
Fikade reda på ett recept. Muntligt traderat från farfar, sådan man bara måste smaka av. ?I nedkladdad, med smet och deg, kokbok, undanstuvad i öppen träklyka mellan köksfläkt och kryddhyllan.?Bad jag om få receptet–Ja! Sa farfar, det delar jag så gärna med mig av. Sugen på att baka, haha: sade farfar. ?Skrockande svarade jag, med bitvis koloratur, konfirmerande. Med telefonen fotade jag av tre sidor: Kakan har sådant säte att den sprider sig ut över tre sidor. ??

För paret veckor sedan, talade jag om för dig om receptet: Kaka. Du sade– det låter gott. Jag utlovade, följde sen den dagen till i fredags, denna blidande jakt. ?Nu, med foton på plats, måst de presenteras på ett aktbart och försiktig vis; jag önskar visa att detta görs med finast avsikt, hur det blivit behandlat med omsikt och vill ses som en akt av omtanke. ?Jag ska ha ner det på papper, och handgripligen leverera det till dina händer: Vilken penna, på vilken stil (du har påpekat min handstil) och vilket papper. Hur skall jag besvärja detta recept för att ombesörja dig?




Fri vers (Fri form) av LaTeEr
Läst 39 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-11-28 10:53



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
De som nonchalerar mina kommentarer kommer jag att nonchalera.
2023-11-28
  > Nästa text
< Föregående

LaTeEr