Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På trubadurers vis med poetens ord


Min far, en trubadur…

Tänker på musiken
och min far
Väl borta sedan
många år
När envisa små
kalla flingor i motvind
utanför mitt fönster drar

Sitter jag själv inomhus
i värmen
med blicken riktad ut mot
flingorna som isande kalla
där ute virvlar och far

Och fastän han nu varit
borta en längre tid
Är det hans sång och spel
jag tycker mej höra
från stolen mitt emot mitt
runda bord

Då han stämmer sin gitarr
tar ton och sjunger
en visa på trubadurens vis
och med poetens ord




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 66 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-11-28 11:04



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fint musikminne av en kär fader!
2023-11-29

  Larz Gustafsson VIP
Utmärkt!
2023-11-28

  Kungskobran VIP
Så fint om minnet från en din far.
Jag kommer också i håg min far när hans tenor ekade i huset av operaarior
2023-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP