Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekens träd

Världen är fullt med ondska och hat
Dess hejdlösa krafter orsakar lidandet överallt
Lämnar djupa sår i folks hjärtan
Vilket genom generationer läks långsamt
Ger gro för nytt tillväxt av mörker att slå ut
Med rötter som gräver sig djupt in i folks själar
Gör det svårt för de att finna frid
För en lyckad framtid
Likt ogräs växer ondskan hejdlöst där näring finns
En invasiv art som förstör civilisationens sköra balans
Ohejdbar och konstant förökande likt en biblisk gräshoppssvärm
Kan den hatiska ondskan te sig som en mörk storm
Redo att förinta allt som människan har skapat
Men allt är enbart en lömsk vision
Menat att lura oss från att inse sanningen
Att ondskan är en skör illusion beroende av folks närsynthet
Dess grund byggs på lösa pelare
Lätta att rasera med den mäktiga kraften
En kraft som också kommer att bygga upp världen
Ur hatets ruiner
Som kommer att läka de djupa sår
Som har skurits in i folks hjärtan och förstört deras själar
Som snabbare än ljuset kan leda oss mot den rätta vägen
En kraft som kommer att få vår civilisation
Att finna sin sanna potential
Allt vi behöver göra att låta dess frö gro i våra hjärtans hål
Ty ur den kommer det att växa ett mäktigt träd som likt asagudarnas Yggdrasil
Enar våra splittrade världar till en enad enhet
För kärlekens träd växer som bäst
På hatets nedbrända ruiner




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 42 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-11-29 09:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP