Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regnovädret

Regnet forsar från himlens skyr
Så grått och kallt att humöret fryser still
Tyvärr man ej vandra ut och känna solvärmen
När väderleken hindrar din äventyrliga glädje
Det är som hela himlen vill ej välkomna dig
Med de blöta fors och bistra vind den slår mot dig
Om du ens för en ynka sekund lämnar hemmet
Så fast som en fånge är man
Med persienner som likt tunna, horisontella galler
När man ej kan njuta av en skön skogspromenad
Utan att få hela kroppen lika blöt som ett sjunket skepp
Den mildra lappsjukan härjar fritt i sinnet
Sprider sig som ett viskande virus i din kropp
Min längtan att få lämna detta fängelse skriker inom mig
Om det inte vore för vädrets ogästvänlighet så kunde jag gått fritt
Men orken är som en försvunnen ånga
Överger mig när en blotta blick på dystervädret jag ser
Att sova är det enda aktivitet som känns möjligt
Och ljudet från de smattrande dropparna dövar mina tankar
Kanske när jag vaknar upp så är solen uppe igen
Då när vädret är redo att åter välkomna mig in i värmen
För ett vackert väder är värt all möda och väntan
Särskild när dagen innan var ett ovädrets stora stund
Men tyvärr kan jag enbart drömma om den sköna solen
När allt jag ser är bittert grått och blöt kyla
Hoppas på att den inte heller ger mig äcklig snuva
Så att man blir fortsatt fånge även under vädrets sköna stunder
Dock vad är vädret om inte nyckfull
Väl efter den regnigaste stormen kommer alltid den vackraste sol
Som en dag, helst imorgon, kommer ljusa upp min dag




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 15 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-05-12 10:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP