Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Öl

En vecka av hårt arbete
Som har varit likt ett helvete
Har äntligen gått förbi
Utan att har varit helt felfri
Rätten att få ta sig ett stort glas
Och fira som man är på ett lyckligt kalas
Ett glas fylld med den bästa drycken
Som sedan agrikulturens födelse har gett oss de största intrycken
Kall och god och fylld med ljuvligt brus
Ger den oss ett härligt rus
Livar upp våra nedstämda sinnen
Och hjälper oss att skapa glada minnen
Och bästa sätt att njuta av dess dryckenskap
Är med ett festligt sällskap
Dock ska man ej dricka den förmycket
Om man inte pallar trycket
För alkohol ska behandlas med respekt
Om du inte vill lida av oönskad effekt
För öl är visslingen gott
Men det krävs att man dricker med rimligt mått
Njut av dess amorösa smak
Utan att falla ihop till ett onyktert vrak
För öl gör livet glatt
Och ger oss minnen fylld av skratt




Bunden vers (Rim) av Filip Zetterlund VIP
Läst 62 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-11-29 09:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP