Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Attjo prosit!!!


Snövit och Prosit

Tänker på en flicka
med hår som ebenholts
och snövit hy

När snön ligger vit
på taken

Och vilka de egentligen
var de där dvärgarna sju
och om de lyckats ta sig
till sin gruva ifall vädret då
var som vädret är nu

När snön ligger vit
på taken

Och om Trötter hela
vägen lyckats hålla sig
vaken

Kanske Glader är den som
håller takten
hej hå hej hå !!..
för att de alla ska orka gå

Medan Kloker tipsar om
vilken väg som är bäst att ta
Och Toker busar och
rider på sin ”låtsas häst”
Fastän Butter gruffar
och är den som klagar mest

Ser Blyger bara skamset
rodnande på
för att sedan som de andra
fortsätta att gå

Mot Snövit och Prosit
som tagit genvägen förbi
dem alla
Och i förgrunden syns
både (Attjo!!!..)
Nysa och tralla




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-11-29 09:57



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Härlig fantasi där du får med dem alla i en alldeles egen "saga".
2023-11-29

    Lena Staaf VIP
Spännande karaktärer är de alla!
2023-11-29

  Kungskobran VIP
Kul jul dikt
2023-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP