Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


det är någonting med själva formen. eget foto


Levande och döda ting

Den såg så frusen ut
där utanför
Fastän den ingen
äkta fågel är
Gick ut för att
hämta den in
För att få hålla den
i min famn

Det är något med
den fågelns form
som väcker det
omsorgsfulla inom mig
till liv
Torkade den genast
torr som man gjorde
med barnen då de var små
innan de lärt sig springa
och gå

Kanske väckte den
fågeln en modersinstinkt
till liv
När jag sedan gav den
en central plats
Fastän den aldrig
kommer gå att väcka till liv




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-12-01 12:42



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fin dikt om en gullig bullig liten fågel som fått en fristad
2023-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP