Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att resa

Vi färdas mot samma håll.
Vi är förslutna närvarande och disträa
Förslutna likt en kapsel
Färdades både genom tid och rum
Utanför ligger dimman genom natten
Röda lysen från baksidan av bilar skymtar likt fyrtorn bara några metrar därframme.
Vi säger inget
Försöker låta färden ske oberört
Kanske tar det mindre tid i tystnad
I våra egna distraktioner
Tankar och flöden
Där ute är vägen
Vägen tillbaka till knytpunkter
där vi sen ska skiljas åt.

Idag blev dagen färden.
Där vi slungar våra kroppar framåt och tillbaka.
Kan man se målet för resan.
Skogen bakom träden.
Vad som gömmer sig bakom färg sikten när man hastigt drar sig förbi.
En färd för färdandet skull.
Vi har rest oss mil
Längst dalar och landshöjd
Vandrat genom rum för att komma fram till nästa
Lämnat tankarna vid ett intryck utan output
Ett tempo där vi varanatt bromsat för att åter gasa
Nu låter vi rummet föra oss
Vi alla rör oss framåt inkapslade och bältade.
Där ute rör sig träden och landskapen
Baklyktorna längst snöröken.




Fri vers av Oknytt
Läst 62 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-12-06 01:37



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
Vi färdas mot samma håll.Låter bekant
2023-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Oknytt
Oknytt