Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är okej att bli berörd…


Det är okej att känna

Det är okej att tappa sugen

När allt i det s.k livet
känns så trist och uppgivet

Det är okej att gråta
när lidandet i världen
dig berör på ett sätt så att
hoppet du burit på förut

lägger sig platt och nästan dör

Det är okej att du stundtals
vandrar kring
med nedsänkt huvud och hals

Det är ändå mer okej och bättre
att ibland känna sig nedtyngd
och ledsen

Än att inte känna någonting alls

Det är okej att världen dig berör

Då bomber faller
och människor lider och dör







Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-12-06 07:50



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det är OK att ta avstånd från de terrorister som ligger bakom bombardemangen och som initierade det hela.
Enligt PK-mobben är det givetvis inte OK, men jag tillhör inte den och den har ingen makt över mig.

Jesus kommer!
2023-12-06

    Lena Staaf VIP
Vi ska vara rädda om vår känslighet och inte låta oss avtrubbas! Annars förvandlas vi till monster.
2023-12-06

  Marita Ohlquist VIP
Visdomsord av en klok kvinna.
2023-12-06

  Kungskobran VIP
Jag blir ständigt störd
och obehagligt berörd
av krigets elände och nöd
förödelse och död

2023-12-06

  Solstrale VIP
Viktiga ord! Men man gör ingenting fel inatt känna ingenting alls, för egentligen stämmer inte det, man kan inte, inte känna, det är förnekelsemekanismer som skyddar oss ifrån att drunkna i våra känslor. Så att vi just ska kunna ta oss framåt i säkerhet, även vi som lever i fred reagerar så just pga instinkten självbevarelsedrift.
2023-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP