Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julönskan

Vintern tar grepp under våra steg
gryningen dröjer sig kvar i sin säng
Kylan biter i kind och ben

Då smyckar vi fönster och gator och hus
Med ljus och lyktor och stjärnor
Vi värmer glöggen och tänder ljus
Vi övar Lucia med tärnor

Traditionerna finns när vi gör dem på nytt
Bakar lussebulle och pepparkaka
Så är tradition inte något som är
Utan något vi gör tillsammans

Snön faller stilla i gatlyktans sken
Bildar drivor på gatan
Varje ton som sjungs i julens sång
Blir tillsammans melodier
harmonier
Nostalgier

Så skapas kultur
som är större än vi
som förs vidare släkte till släkte

Varje barn blir en del av julens magi
och den framtid vi väver tillsammans

När vi nu önskar varandra en god jul
och fred över hela jorden
ska vi minnas att drivans snö
Föll som ensamma flingor mot jorden

Tillsammans är julens budskap till oss
Tillsammans bygger vi freden







Fri vers (Prosapoesi) av HannaLindahl VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-12-09 08:18



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
En vacker dikt om julens budskap.
2023-12-18

  Larz Gustafsson VIP
Jag menar: JULEN har ingenting med Gud att göra.
Sorry.
2023-12-09

  Larz Gustafsson VIP
Det sanna budskapet är evangelium. Det har ingenting med Gud att göra.
2023-12-09

    Drömmar i universum
Väldigt fin juldikt , med de sanna budskapet.
2023-12-09

  Larz Gustafsson VIP
Jag önskar att julen inte fanns.
2023-12-09
  > Nästa text
< Föregående

HannaLindahl
HannaLindahl VIP