Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lansering av Poesi i ny form. Inläst med improvisation på Youtube. Titta gärna i länken! https://youtu.be/ZGOLM_y_Uoo


Sonata

Det var i den djupaste ryggens böjning
en morgon när solen var tyst

Vi plockade grenar ur gruset
som alltid vi gjort förut

mina tårar vätte mot söder
min tanke svarade viskande ömt

du stängde porten och log

så länge hade vi letat
sökt efter bortglömda spår

aningslösa och unga
på jorden blev ännu en vår

Vi satte oss ner i varandra
lät vinden ta stryk i extas
mojnade vilsamma sånger

dog
och uppstod igen

Liv
du är större än jag

viskade du efteråt


Sen plockades grenar ur gruset
ur gruset kom också jag

ur boken: Mellan Rummet (2011)




Fri vers (Prosapoesi) av HannaLindahl VIP
Läst 28 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-03-24 17:35



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Den dikten är så vacker . Jag måste plocka fram din bok ur bokhyllan igen.
2024-03-28
  > Nästa text
< Föregående

HannaLindahl
HannaLindahl VIP